BuikdansFitness
Videolessen
Workshops
Vrijgezellenfeest
Video's
Galina
Artikels
Links
Contact

Waar komt de Oriëntaalse Dans vandaan?
Er zijn verschillende versies van de historie in omloop, maar over enkele aspecten zijn ze het allemaal eens. Deze dansvorm is zeker meer dan 10.000 jaaar oud, zij heeft haar oorsprong in het Midden Oosten, en zij maakte deel uit van de oude Slovenische cultuur. Dus wij hebben de aard van de buikdans-beweging in onze genen, en dit is ook wat cursisten tijdens de lessen zelf ontdekken. Het is gemakkelijk en natuurlijk te leren, onafhankelik van danservaring of leeftijd.

Geschiedenis
Volgens historische gegevens ontstond de Oriëntaalse Dans ongeveer tienduizend jaar geleden in Tibet en heeft het zich vandaaruit over alle landen van de wereld verspreid, waarbij het allerlei transformaties onderging. Gedurende een bepaalde tijd was het een manier voor vrouwen om mannen aan te trekken. In een andere periode was het een rituele dans, die de vrouw uitsluitend uitvoerde voor haar echtgenoot. In weer een andere periode had het een religieuze betekenis en werd het uitgevoerd in een tempel om de Godin van de Vruchtbaarheid te eren. Ook zijn er tijden geweest dat vrouwen alleen dansten in het bijzijn van andere vrouwen en mannen er niet bij mochten zijn Meer recent was het een aspect van het harem-leven, en tenslotte kreeg buikdansen de vorm die het thans heeft. Er bestaan nu acht hoofdrichtingen, die elk meerdere stijlen kennen. In die verschillende stijlen kunnen sporen teruggevonden worden van de verschillende stadia uit de historische transformaties van de dans.

Wat is zo bijzonder aan buikdans?
Wat is zo bijzonder aan buikdans? Daarvoor zijn verschillende aspecten aan te wijzen. Ten eerste is buikdans een recept om lang mooi, soepel en opgewekt te blijven. Bovendien gaat dat op een briljante manier die perfect past bij de emotionele vrouwelijke aard. Behalv training van het lichaam op het fysieke vlak (spieren, hart en longen) is buikdansen ook heel waardevol voor de innerlijke organen en voor emotioneel en spiritueel geluk. Een enorme variëteit aan bewegingen (zoals schokkend, statig, golven, schudden, draaien en balanceren) activeren spieren die anders nauwelijks aan bod komen en deze worden flexibel en gehoorzaam. Al deze bewegingen masseren de innerlijke organen.

De schuddende bewegingen zijn een prima vervanging van massage apparatuur die gebruikt wordt om onderhuids vet kwijt te raken. Het verbetert de bloedcirculatie in de organen binnen de heup en het stimuleert de spijsvertering. De soepele en schuddende bewegingen activeren alle delen van de ruggengraat waardoor deze rechter komt te staan het bewegen meer gracieus wordt.

lees verder


Artikels
Galina