BuikdansFitness
Videolessen
Workshops
Vrijgezellenfeest
Video's
Galina
Artikels
Links
Contact

Sommige bewegingen vereisen een pauze in ademhaling na het uitademen, waardoor de ademhaling getraind wordt. Je leert hierdoor te ontspannen tijdens inspanning, en dit ontwikkelt het vermogen om bij langdurige inspanning toch fris en energiek te blijven. De bewegingen van armen en schouders oefenen de ribbenkast-spieren, waardoor de borsten langer hun jeugdige vorm behouden. Met name is belangrijk dat buikdans de vaardigheid ontwikkeld om verschillende lichaamsdelen vrij van elkaar te bewegen. Dit heeft namelijk tot gevolg dat de manier van lopen licht, vrij, elegant en vrouwelijk wordt.

Regelmatige oefening verandert het hele figuur: een vrouwelijke vorm en een slanke taille worden door buikdans op de beste manier verkregen.

Zelfrealisatie
De man heeft vaak de neiging het erotische aspect van buikdansen op de voorgrond te plaatsen, terwijl het voor de vrouw een veel diepere ervaring geeft: Het verlevendigt de diep verborgen innerlijke voorstelling van haar vrouwelijkheid.

Buikdansen kan beschouwd worden als een hulp voor de vrouw om haar innerlijk creatieve potentieel te realiseren. Zoals bekend is een belangrijke sleutel voor zelfverwerkelijking het accepteren van jezelf op alle niveaus. Bij het beoefenen van buikdansen krijgt de vrouw een andere ervaring van zichzelf en het complex van niet compleet zijn verdwijnt geleidelijk.
Het is duidelijk dat uiterlijke schoonheid de reflectie is van innerlijke schoonheid. Bij het beoefenen van de bewegingen ontdek je at het niet mogelijk is om exact hetzelfde te bewegen als iemand anders. Iedereen beweegt op haar eigen charmante manier en door deze bewustwording ontstaat een positiever zelfbeeld, waardoor een vrouw zich gemakkelijker en vrijer voelt. Doordat het je bewustzijn opent voor je eigen uniek zijn, heeft buikdans een opbeurend en zuiverend effect.


Artikels
terug

s