BuikdansFitness
Videolessen
Workshops
Vrijgezellenfeest
Video's
Galina
Artikels
Links
Contact

 

Belly Dance HOW TO secrets:

Beheersing van geavanceerde technieken

        In Orientaalse landen letten ze vooral op HOE je beweegt en veel minder op WAT je doet. Het gaat er niet om een 8 te maken... maar om deze te maken op een bepaalde manier. Niet het maken van een hip-drop... het moet een speciale hip-drop zijn. Orientaalse dansers oefenen speciale oefeningen die het vermogen ontwikkelen om bewegingen te maken op de orientaalse manier. Het is mogelijk om dit niveau van beheersing te krijgen door het volgende te oefenen:

a) Het opbouwen van de fysieke conditie van benen en bilspieren. We kunnen onze heupen bewegen met verschillende groepen spieren, en elke techniek vereist dat de been- en bilspieren sterk zijn. Met gewone fitness oefeningen met gewichten voor benen en billen zul je al heel snel het verschil voelen.

b) Specifieke oefeningen voor preciesie in de heupbewegingen. Heup bewegingen creëren het beste effect wanneer ze op een preciese manier worden uitgevoerd. Daarvoor moeten we eerst deze bewegingen lokaliseren. Dina, een beroemde top danseres in Egypte, heeft haar kennis op dit gebied doorgegeven in haar prachtige workshop "Secrets of Dina techniques":

Oefening 1. Sta rechtop, met gestrekte benen met ongeveer een halve meter afstand tussen je voeten. Beweeg je heup zo ver mogelijk naar links, maar blijf daarbij rechtop staan. Vanuit deze positie, breng je heup naar rechts, daarbij 8 stops makend, zonder je heup te draaien, dus steeds de heup recht houden. Herhaal dit in omgekeerde richting.

Oefening 2. Sta rechtop, met gestrekte benen met de voeten ca. een halve meter uit elkaar. Maak een horizontale figure 8, daarbij acht tussenstops makend.

Tijdens de workshop herhaalde Dina deze 2 oefeningen vele malen. Ze gaf aan dat je hiermee je heup traint om heup accenten te lokaliseren in allerlei hoeken.

c) Minitieuze bewegingen oefenen om de spiercontrole te verbeteren. Hoe kleiner de beweging, hoe meer variaties en richtingen we deze kunnen geven. Dezelfde beweging kan er op heel veel verschillende manieren uitzien.
Je kunt heupaccenten doen met ontspannen spieren, of door de spieren van benen, buik en billen te gebruiken. Wanneer je spiercontrole gebruikt, dan ben je in staat om de accenten veel kleiner en scherper te maken. Spiercontrole houdt in dat je de betreffende spier samentrekt op het einde van een accent.

d) Kleine verschillen maken tussen bewegingen. Wees je ervan bewust dat zelfs de kleinste verschillen tussen bewegingen goed opgemerkt worden door het publiek. Dina's technieken en spiercontrole zullen je helpen om dit te bereiken.

e) Stappen techniek. De manier waarop je je stappen maakt kan de hele impressie van je optreden veranderen. Wanneer je een stap maakt, stap op een gestrekt been, de beweging compenserend op het niveau van de middel (niet de heup). Het zal er eleganter uitzien dan lopen met gebogen knieën.

Wanneer je dit artikel wilt herpubliceren, graag contact opnemen met Galina   

 

       

 

 

 

 


Artikels