BuikdansFitness
Videolessen
Workshops
Vrijgezellenfeest
Video's
Galina
Artikels
Links
Contact

 

Belly Dance HOW TO secrets:

     Wanneer je geleerd hebt hoe te improviseren, kun je de beste combinaties uit je improvisaties selecteren om daaruit een choreografie samen te stellen.Terwijl je naar jezelf kijkt op video zul je duidelijk zien wanneer je keuze voor een beweging goed was en wanneer niet. Wanneer je de dans op de video ziet begrijp je de muziek ook beter.Tel eerst het ritme van de muziek, en schrijf elke tel op als een streepje. Het ziet er dan als volgt uit:

                   _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _

                  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _

 Enzovoorts, tot het einde van de muziek. Belangrijk: plaats op elke regel precies 16 streepjes.
 Vervolgens, groepeer de streejes in blokken van 4 :

                      [ _  _  _  _ ]  [ _  _  _  _ ]  [ _  _  _  _ ]  [ _  _  _  _ ]    - 16 tel regel

                      [ _  _  _  _ ]  [ _  _  _  _ ]  [ _  _  _  _ ]  [ _  _  _  _ ] ... enz...

  

 Je zult zien dat muziek is gestructureerd volgens het principe van dit schema. Je moet een startpunt vinden in de muziek wat je koppelt aan het beginpunt van dit schema.
Voor elk 4-tellen blok van de muziek, probeer de bewegingen te vinden en te noteren die er goed uit zagen op de video. Je kunt dat boven elk blokje schrijven zoals in onderstaand voorbeeld:

  

 


Het helpt om 16-tellen muziekfragmenten te maken (op de PC, bijvoorbeeld met SounForge of het gratis Audicity programma) zodat je elk stukje nonstop kunt afdraaien. Begin met de improvisatie en neem het op met de videorecorder. Kies de beste variant, of selecteer de beste momenten uit elk onderdeel en voeg deze samen. Herhaal deze procedure voor elke 16-tellen regel van het muziekstuk.
Het resultaat is dan een volledig opgeschreven choreografie. Nu is de tijd gekomen om deze te leren. Bedenk wel dat het hier alleen nog gaat om technische bewegingen, en de dans moet nog verrijkt worden met details en expressies die onmogelijk kunnen worden genoteerd. Onthoudt: wie je bent en hoe je je voelt is primair en wat je doet is secondair. Succes!

Artikels
ChoreoWriting

 Wanneer je vragen hebt of feedback wilt geven, je bent van harte welkom om me te schrijven op:  

galochke@gmail.com

 Wanneer je dit artikel wilt herpubliceren, graag contact opnemen met Galina